luni, 22 aprilie 2013

Saltele fabricate din poliuretan

Saltele fabricate din poliuretan

Saltelele din poliretan sunt acele saltele realizate dintr-un burete ce are diferite densitati si care fac din acest tip de saltea, un model de saltea ortopedica ori o saltea superortopedica. Aceste saltele sunt la mare cautare in Romania, deoarece sunt la un pret destul de accesibil pentru orice buzunar, si sunt foarte comode pentru fiecare dintre noi. Trebuie sa ne orientam cu siguranta catre acest tip de saltele.
Saltelele realizate din poliuretan au cam aceeasi structura precum saltelele realizate din material de tip latex, iar lucrul care deosebeste aceste doua tipuri de saltele, este odata latexul in sine, un produs natural, pe langa poliuretanul,care este un produs sintetic in totalitate, si de asemenea durata de viata, care este mult crescuta in cazul latexului fata de poliuretan, deoarece este mult mai elastic si odata cu timpul, comportamentul sau este unul mai adecvat.





Daca saltelele realizate din latex, sunt in mare parte ortopedice, acestea sustinand foarte corect coloana vertebrala, cele realizate din poliuretan sunt si ortopedice, dar pot fi si superortopedice, datorita densitatii poliuretanului. Saltelele superortopedice sunt acele tipuri de saltele de dimensiuni mai tari, care forteaza coloana vertebrala sa stea intr-o pozitie cat mai corecta, si nu ii permite sa se deformeze.


Pentru cei care nu au probleme de coloana, este indicat sa se orienteze catre o saltea ortopedica mai putin tare, indiferent de materialul din care aceasta este realizata ( latex, cocos, poliuretan).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu