joi, 2 mai 2013

Mobila din lemn de plop

Mobila din lemn de plop

Plopul, unul dintre cei mai apreciati copaci din tara noastra, prezent in foarte multe din cantecele de pahar cunoscute, este prezent si in industria de mobilier romaneasca. Acest copac, ce se regaseste foarte des pe marginea drumurilor, atinge o inaltime apreciabila de aproximativ 35-40 metri, lucru ce ofera posibilitatea producatorilor de mobilier, sa foloseasca bucati foarte lungi, pentru diferite constructii.

Pe langa mobilier, plopul se mai foloseste si la fabricarea usilor de interior, fiind de obicei dublu stratificat. De asemenea acesta mai este folosit si in realizarea gardurilor, ce se regasesc la casele si vilele din tara noastra. Putini stiu insa ca, lemnul de plop este folosit si in industria muzicala, seturi profesionale de tobe acustice fiind facute din lemn de plop.
Mobilierul realizat din lemn de plop nu este foarte des intalnit in casele romanilor, cantitatile de mobilier prezent in magazinele de specialitate, nefiind foarte mari, datorita pretului destul de ridicat la care se gasesc acestea.

Informativ, pretul unei noptiere realizata din lemn de plop, se ridica la peste 1000 de ron, fiind o suma destul de mare pentru economia tarii noastre. Pretul total al unui dormitor din lemn de plop, se poate ridica la 17.000 de lei, un pret destul de piperat, tinand cont ca te poti orienta catre mobila din lemn de fag, ce nu depaseste cateva mii de lei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu