miercuri, 19 noiembrie 2014

Perdele si draperii, moderne sau clasice

Unul din produsele care completeaza amenajarea unei camere, este fara indoiala o perdea. Aceasta este intotdeauna binevenita, si este influentata foarte mult de culoarea mobilierului, a covorului din camera, sau a peretiilor. Indiferent ca este un model scurt sau lung, simpla sau cu design, aceasta trebuie sa fie in asorte cu intreaga camera, si sa completeze ca un tot unitar. Si draperia este la fel de importanta in amenajare, fiind un element dinamic in camera.


Tipuri de perdele si draperii


Perdelele si draperiile cusute sunt la mare cautare prin lista, acestea fiind cu finisaje sau fara. Acest model este unul din cel mai cunoscut, el fiind foarte apreciat pentru modelul sau foarte stilat, dar si pentru pretul destul de accesibil la care este gasit in piata. Daca ne vom orienta catre un astfel de model, trebuie stiut faptul ca, se recomanda ca perdeaua sa fie facuta dintr-o bucata, iar draperia din doua bucati in asa fel incat in cursul zilei ea sa incadreze elegant perdeaua din ambele parti. Este un element banal, ce poate influenta foarte mult aspectul camerei dvs.

Trebuie stiut faptul ca, perdelele cusute au dimensiunea standard necesara pentru decorarea unei ferestre, si anume 400 cm latime si 240 cm inaltime, in timp ce in cazul draperiilor cusute, acestea au dimensiunea de 200 cm pe latime si 240 cm pe inaltime, iar rejansa care le este aplicata permite o incretire de 1.5 sau 2, astfel incat latimea de 200 cm sa devina 100 sau 150 cm.

Atunci cand totul e pregatit, trebuie doar sa alegi combinatia care iti place sau sa creezi combinatia de perdea si draperie perfecta pentru camera ta. Poti sa alegi intre perdeaua cusuta, prezentata intr-un aranjament sau pe cea cu doua draperii prezentate intr-un alt aranjament.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu